O nama

O nama …

Firma „Ozon“ d.d. osnovana je davne 2002 godine kao „Ozon“ d.o.o. sa sjedištem u gradu Travniku.

Firmu su osnovali dvojica entuzijasta i velikih zaljubljenika u planinu Vlašić, koji su željeli da, nakon ratnih razaranja tokom devedesetih godina prošlog stoljeća, na planinu Vlašić vrate skijanje i njen stari sjaj. Naravno, kada se uzme u obzir u kakvom je stanju Vlašić, a posebno plato Babanovac, ostao nakon rata i odlaska EUFORovih snaga, to nije bio niti malo lak zadatak. Krenulo se hrabro, korak po korak, a posla je bilo kao u priči. Započelo se sa obnavljanjem postojećih objekata i izgradnjom novih, rekonstrukcijom skijaških staza, uređenjem okoliša. Bilo je i bezbroj problema, nedostatak novca, administrativne zavrzlame, imovinsko-pravni sporovi i još mnoštvo drugih stvari koje su nas stalno pokušavale sputati i ometati u radu. Veliki trud, rad, zalaganje i upornost, ali i pomoć dragih prijatelja rezultirali su ovim gdje se mi sada nalazimo.

Danas je „Ozon“ d.d. Travnik korporacija koja broji više firmi, sa preko trideset stalno zaposlenih radnika i još dvadeset sezonskih. Realizovali smo već mnoge, za turizam na Vlašiću vrlo važne projekte, a naš razvojni tim smišlja uvijek nove ideje. Obnovili smo i stavili u funciju ski liftove i skijaške staze, omogućili smo da Vlašić bude prva planina u BiH koja svojim gostima nudi noćno skijanje, stvorili smo sve potrebne uslove za umjetno zasnježavanje staza( nabavili topove i napravili umjetno jezero). U suranji sa našom firmom SRC “Vlašić“ obnovili smo primarnu i sekundarnu vodovodnu i kanalizacijonu mrežu, te organizovali redovan odvoz smeća na Vlašiću, kao i održavanje okoliša i javnih površina.Naša vizija i ciljevi su jasni, želimo da planina Vlašić bude prepoznata kao vrhunska turistička destinacija, kako kod nas, tako i u svijetu.Želimo našim gostima, posebno skijašima, ponuditi samo najbolje što imamo i možemo a to su; izvrsna hrana i piće, odličan smještaj i boravak na planini Vlašić, skijaške staze i ski liftove, sportski tereni i stadion, zabavni i rekreacijski sadržaj i naravno prekrasna planina.

Mi i u buduće nastavljamo sa napornim radom, jer samo tako i znamo.

Zahvaljujemo se svima onima koji su i do sada prepoznali naš trud. Zahvaljujemo se svim našim gostima, poslovnim partnerima i prijateljima.

I naravno svi ste uvijek dobro došli na planinu Vlašić.

Vaš „Ozon“ d.d. Travnik