Vlašić za najmlađe

U dječijem svijetu najvažnija stvar je igra. Naša djeca kroz igru uče, razvijaju se, sazrijevaju i rastu.
Igrati se vani, na suncu i svježem zraku, je nešto što će vam za vašu djecu preporučiti svaki pedijatar.
Boravak na planini posebno je značajan za zdravlje, jača imunitet, poboljšava krvnu sliku, povoljno djeluje na kožna oboljenja, ublažava alergijske reakcije i pozitivno utječe na cijelokupan organizam.
Vlašić je planina koja je već stoljećima poznata po svojim jedinstvenim prirodnim vrijednostima,svježem zraku, čistoj planinskoj vodi, ljekovitom bilju i predivnoj prirodi.
I ljetna i zimska sezona na Vlašiću pružaju djeci poseban ugođaj i zadovoljstvo.
Ljeti se djeca na Vlašiću mogu zabavljati i igrati na jednom od sportskih terena, zatim tu je planinarenje, mountain bike, treninzi u pririodi, brzo hodanje, jahanje, izleti i još mnogo drugih stvari koje djeca vole da rade. Za one najmlađe postavili smo ljuljačke i druge zabavne sadržaje da i oni mogu da uživaju.

za_najmlade_006

Zima u dječiji svijet unosi posebnu čaroliju. Tu su skijanje, sankanje, grudvanje, valjanje po snijegu, pravljenje snješka, bordanje, skijaško trčanje i još bezbroj drugih zabavnih aktivnosti.

za_najmlade_002

Skijanje je sport koji je u posljednjih nekoliko desetljeća vrlo popularan, naročito kod mladih i djece.
Skijanje je vrlo uzbudljiv sport, ima brojne prednosti za zdravlje , a i prilagodljiv je svima, neovisno o dobi. Skijanje se brzo uči, samo je potrebno početi na vrijeme, već od treće ili četvrte godine.
Na Vlašiću djeluje niz škola za skijanje sa vrhunskim instruktorima koji mogu pomoći da vaši mališani nauče vrlo brzo skijati. Imamo neophodne skijaške staze, ski liftove, ali i potrebnu opremu za skijanje koju možete iznajmiti, tako da za početak ne morate sami kupovati skupu opremu. Naravno, ukoliko i vi skijate, onda svoju djecu možete i sami vrlo lako naučiti da skijaju. Neka ovaj nadolazeći  zimski raspust bude prava prilika za to.

Ko zna, možda se i vašim mališanima skijanje svidi i možda baš na našem prekrasnom Vlašiću svoje prve korake na skijama napravi jedna buduća, velika, skijaška zvijezda.

Vaš Ozon d.d. Travnik

A.Dž.