Srce Bosne 2018

Još jedna zimska turistička sezona na planini Vlašić je iza nas. Snijeg je okopnio, ski liftove smo ugasili, a nakon dosta tmurnih i kišnih dana, napokon nam je došlo sunce i proljeće na planinu.
Poslje odlične zimske sezone, ovu proljetno-ljetnu otvorili smo na najbolji mogući način, a to jeste Međunarodni rukometni turnir veterana/veteranki “Srce Bosne” koji je održan u periodu od 12. do 15.04.2018. godine, u organizaciji naših zlatni momaka, članova Vrk Borac-Muškog rukometnog kluba Borac Travnik.
Prvi ovakav Turnir na Vlašiću održan je 2015.godine, kada se na Vlašiću okupilo oko stotinjak učesnika. Četiri godine kasnije, na ovogodišnjem Turniru nastupilo je preko petstotina učesnika, podjeljenih u 21 ekipu u konkurenciji veterana i 15 ekipa u konkurenciji veteranki, a koji su, osim iz naše zemlje, došli još i iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Slovenije.
Pored sporta, na Turniru nije nedostajalo i emocija, predivnih druženja, razgovora, sjećanja i svega dobroga što povezuje sportiste, a prije svega ljude.
Međunarodni rukometni turnir “Srce Bosne” organizovan je na visokom, zavidnom nivou i postao je jedan od najmasovnijih veteranskih turnira u regiji.
Organizatoru sve pohvale i od nas, a posebno nam je čast što se jedna ovakva sportska manifestacija održava upravo na Vlašiću, koji svojom ljepotom prirode i energijom doprinosi da se osjeća dobro svako ko tu boravi.
Kako bi nam sve ovo što duže ostalo u lijepom sjećanju urađen je veliki broj odličnih fotografija i video zapisa sa Turnira.
Svi zainteresovani fotografije sa Turnira mogu nabaviti kod našeg poslovnog partnera “PlanetMedia” i to putem e-maila: planetmediatravnik@gmail.com
Do naredne godine i narednog druženja …
OZON d.d. Travnik

Džambegović Aida