Restoranska ponuda na Vlašiću

Svatko tko je jednom bio na planini Vlašić, poželio je da se vrati ponovo.
Pored prekrasne prirode koja čini ovo mjesto jedinstvenim, možemo se pohvaliti i bogatom i kvalitetnom ponudom jela i pića, domaćom i internacionalnom kuhinjom, te uslužnim osobljem, što će vam se sigurno svidjeti.
U sklopu restoranske ponude na Vlašiću djeluju dva naša restorana,
a to su: Vlašićka koliba i Pansion Vlašić Ski.

Vlašićka koliba
koliba_002

Vlašićka koliba datira još iz 1974 godine i jedan je od najstarijih restorana na Vlašiću, plato Babanovac. Koliba je izgrađena i uređena u tradicionalnom  planinskom stilu i savršeno se uklapa u svoj planinski ambijent. Iako je bila u potpunosti devastrirana, do danas je sačuvala svoj izvorni izgled.
Unutrašnjost prostora čini kapacitet sa više od 150 sjedećih mjesta na dva nivoa, te posebno uređen prostor sa starinskim ognjištem, što ovom objektu daje pravi domaćinski ugođaj.
Vanjski kapacitet restorana je 100 sjedećih mjesta, odnosno to je ljetna bašta koja je u funciji i zimi kada je lijepo vrijeme.
Iz domaće kuhinje restorana preporučujemo : teletinu ispod sača, vlašićki čevap i jela sa roštilja, razne dolme i tardicionalna bosanska jela, te bogat izbor pića.
Organizujemo prijeme za sve vrste posebih događaja, vjenčanja, rođendane, poslovne ručkove, organizovane turističke posjete i drugo.
Posjetite nas, odlična ponuda hrane i romantična atmosfera u Vlašićkoj kolibi neće vas ostaviti ravnodušnima.

Pansion Vlašić Ski

IMG_5716

Pansion Vlašić Ski izgrađen je 2004 godine u tradicionalnom planinskom stilu. Pansion se nalazi na 1260 metara nadmorske visine, u samom središtu Sportskorekreacionog centra Babanovac, neposredno uz polaznu stanicu ski lifta Babanovac.

Pansion ima unutrašnji smještajni kapacitet od 150 sjedećih mjesta i još 80 vanjskih na terasi, ima 14 soba i jedan apartman , restoransku salu i caffe. Nudimo usluge udobnog smještaja i raznovrsnu ponudu vrhunskih specijaliteta domaće i internacionalne kuhinje, jela ispod sača, jela sa roštilja, tradicionalna bosanska jela i širok asortiman pića. Pansion ima lijep pogled na završetak skijaških staza uz ski lift Babanovac, što mu u zimskim danima daje posebno čarobnu atmosferu. Sobe u Pansionu su u potpunosti preuređene i adaptirane u skladu sa zahtjevima naših gostiju. Organizujemo prijeme za sve vrste posebnih događaja, svadbe, rođendane, poslovne ručkove i konferencije, organizovane turističke posjete i pojedinačne rezervacije, Vaše je samo da nas kontaktirate, telefonski ili putem e-mail.

Posjetite nas i budite nam dragi gosti.

Dođite, odmorite se, uživanjte…