POSTAVLJANJE UMJETNE TRAVE NA NOGOMETNI STADION NA VLAŠIĆU

Posljednjih par dana na Vlašiću je u toku akcija postavljanja umjetne trave na nogometni stadion na Babanovcu. Nakon zimske, skijaške sezone i relativno kišovitog proljeća, ovi topli, ljetni dani su idealni za jedan ovakav posao. Podsjećamo, sredinom 2018.godine firma „OZON“ d.d. Travnik, zajedno sa svojim poslovnim partnerom SRC „VLAŠIĆ“ d.o.o. Travnik,  započela je projekat izgradnje savremenog nogometnog stadiona sa podzemnom garažom na platou Babanovac na Vlašiću, u samom središtu sportskorekreacionog centra na Vlašiću.

Ovaj Projekat izgradnje nogometnog stadiona  je vrijedan više miliona KM, a podrazumijevao je izgradnju nogometnog stadiona sa nogometnim terenom dimenzija 100×62 m, što zadovoljava UEFA standarde iz Pravilnika o stadionskoj infrastrukturi. Projektom je predviđeno da i ostale karakteristike nogometnog stadiona budu po UEFA standardima, kako bi se zadovoljile potrebe profesionalnih sportista, kao i svih drugih koji bi koristili jedan ovakav sportski objekat.

Kao površina nogometnog terena trenutno se postavlja  jedna od najkvalitenijih umjetnih  trava STRIKER NON INFILL Monofilament, sa dvije vrste vlakana, sa uvijenim vlaknima od 7.200 dTex i  140 microna. Ispod umjetne trave postavljena je shockad podloga Greiner MACHTBASE.PRO, što je također prema UEFA standardima iz gore pomenutog Pravilnika.

Investitor je izgradio  ovaj nogometni stadion u samom središtu sportskorekreacionog centra na Vlašiću, na platou Babanovac, na nadmorskoj visini od 1.200 m., a okružen je sa svim većim hotelima i restoranima na Vlašiću.

Planina Vlašić se nalazi u području centralne Bosne, sjeverozapadno od glavnog grada BiH.

Zbog svoje nadmorske visine i planinske klime Vlašić je zimi idealan za skijanje i bavljenje zimskim sportovima, a ljeti za sve vrste sportova kojima se može baviti na jednom ovakvom području, kao i za odmor i rekreaciju.

Trenutni smještajni kapaciteti na Vlašiću su prilično veliki, sa oko 500 kreveta hotelskog smještaja, 1.000 kreveta pansionskog smještaja i još 1.200 kreveta u privatnom, apartmanskom smještaju.

U podnožju planine Vlašić nalazi se više gradova i mjesta u Bosni i Hercegovini, a  sama lokacija nogometnog stadiona udaljenja je od najbližeg grada, Travnika, svega 27 km. Ova lokacija je cestovnom infrastrukturom povezana sa svim većim urbanim centrima u našoj zemlji.

xxx

Firma SRC „VLAŠIĆ“ d.o.o. Travnik, zajedno sa svojim poslovnim partnerima, firmama  OZON d.d. Travnik i VLAŠIĆ SKI d.o.o. Travnik, već dugi niz godina radi na promociji i razvoju turizma na planini Vlašić. Radi se na konstantnom poboljšanju i obogaćenju ponude za zimski i ljetni turizam na planini, a sve u cilju stvaranja jedne renomirane turističke destinacije u našoj zemlji, ali i šire. Realizacija višemilionske investicije izgradnje savremenog nogometnog stadiona na ovom području jedan je od većih projekata koji vode ka ostvarenju našeg cilja, što za nas kao investitore predstavlja veliku satisfakciju.

Ovaj vrhunski sportski objekat je obogatio sportsku i turističku ponudu planine Vlašić, naše Općine, Kantona i šire. Nogometni stadion bi trebao biti završen i pušten u rad do kraja mjeseca jula 2019.godine, nešto više od godinu dana nakon početka izgradnje.