Izgradnja fudbalskog stadiona na Vlašiću

Sredinom ove godine započeli smo projekat izgradnje savremenog fudbalskog stadiona na Vlašiću, centar platoa Babanovac. Projekat, u koji smo samo do sada uložili 2.5  mil. KM, podrazumjeva izgradnju fudbalskog terena dimenzija 90×60 što je po FIFA standardima. Umjetna trava na stadionu je također po FIFA standardima, a predviđena je i staza dimenzija 2,5 metara sa svake strane i ograda na rubovima. U suterenu fudbalskog stadiona bit će izgrađene garaže i poslovni prostori, kao i tribine i svlačionice za igrače. Angažovali smo svu raspoloživu mehanizaciju, svoje uposlene, ali i dodatno neophodno osoblje, kako bismo radove završili na vrijeme, te našim gostima što prije stavili na raspolaganje jedan ovakav objekat.

Samo u pripremnim radovima bilo je potrebno otkopati i odvući preko 50.000 m3 zemlje, što i samo po sebi već dovoljno govori o obimu posla s kojim smo se uhvatili u koštac.
stadion008

Trenutno su u fazi završni zemljani radovi, odnosno kopanje temeljnih stopa, a od početka naredne sedmice, 03.10.2016. godine, započinjemo sa montažom armirane betonske konstrukcije stadiona.

Ozon d.d. Travnik, kao i do sada, ulaže puno napora u razvojne projekte, pa tako planiramo i proširenje ponude smještajnih kapaciteta i restorana, postojećih i novih ski staza i poboljšanje uslova vertikalnog transporta kroz implementaciju sjedešnjice ( četverosjed Babanovac ) .

Više o ovim, ali i drugim projektima obavještavat ćemo vas u narednom periodu.

Vaš Ozon d.d. Travnik.