Gosti na planini

Mi iz firme Ozon d.d. Travnik, ali i drugi ugostitelji i hotelijeri na planini Vlašić, uradili smo dosta toga u proteklih šesnaest godina kako bi promovirali i unaprijedili turizam na Vlašiću.

gosti_011Kako je izostala podrška i pomoć općinskih i kantonalnih vlasti, ili je ona bila minimalna, sve ono što se radi i što se do sada uradilo finansirali smo iz vlastitih novčanih sredstava i kredita.

Prema dostupnim podatcima koje ima Turistička zajednica SBK broj gostiju na planini Vlašić je u konstantnom porastu svake sljedeće godine. Od ukupnog broja gostiju najvećin procenat od cca 52% odpada na domaće goste, 33% na goste iz R.Hrvatske, 12% iz Srbije i ostalih 3% su gosti koji su porijeklom iz naše zemlje a žive u zemljama Evropske Unije ( Njemačka, Austrija, Slovenija). U posljednje vrijeme sve češći su nam gosti iz Turske, Saudijske Arabije i UAE.

Najveći broj gostiju na planini boravi u zimskom periodu, ali je i ljetni turizam sve više u ekspanziji. Doček i proslava Nove godine na Vlašiću već je postao kultni događaj kojem prisustvuju brojni gosti iz zemlje i inostranstva. U toku zimske sezone smještajni kapaciteti na planini su uglavnom prebukirani, kako hotelski, tako i privatni smještaj. Pored prekrasnog planinskog ambijenta, čistog zraka i vode, i gotovo netaknute prirode, na Vlašiću se našim gostima nudi i mnoštvo drugog sadržaja rekreativnog karaktera, brojni lijepo uređeni restorani i hotelski prostori za ugodan odmor, a sve kako bi vam odmor na ovoj planini bio prijatan i lijep.gosti_005

Svakodnevno se trudimo i radimo kako bi u budućem periodu ponudili još i više.

Nakon što se postavi sjedešnica na skijaškim stazama Babanovac i Markovac sljedeće godine, ali i završi izgradnja novog fudbalskog stadiona, Vlašić se svojim gostima moći ponuditi sadržaj koji će se porediti sa svjetski renomiranim turističkim destinacijama.

Dođite i budite i vi dio ove lijepe planinske priče.

Posjetite nas na Vlašiću …

Vaš Ozon d.d. Travnik

A.Dž.